Welke EPOS systemen kunt u kopen.

Een EPOS (Electronic Point Of Sale) kan het best gezien worden als een kassa met meer geavanceerde mogelijkheden. U kunt uw bedrijf efficiënter beheren, uw boekhouding makkelijker bijhouden en uw belasting aangifte voor een deel automatiseren.

Het is een misvatting te denken dat alleen grote supermarkt ketens of warenhuizen een EPOS programma nodig hebben of kunnen betalen.

Iedereen die met een PC kan omgaan, kan profiteren van de voordelen van een EPOS systeem. Ook al benut U maar een (gering) deel van de mogelijkheden. Gegeven de kleine investering is de ROI (return of investment) hoog; het inzetten van een EPOS programma resulteert in de meeste gevallen in een verhoging van de bruto omzet met een kleine 10 percent.

Kasplus

En EPOS software zoals KasPlus bijvoorbeeld bewijst het in de praktijk; het loopt al jaren probleemloos bij tientallen winkels. Bij sommigen zelfs op een netwerk met een artikel bestand van meer dan 150.000 artikelen. Tevens bespaart KasPlus u tijd en dus arbeid. Gebruikt u een barcode scanner, dan behoeft u niet meer elk product met de hand aan te slaan. U scant simpelweg de barcode en de bijbehorende prijs en omschrijving verschijnen op uw scherm. Daar de barcode uniek is, kan uw voorraad tevens automatisch bijgehouden worden. Wat uw voorraad op elk willekeurig moment is, is direct zichtbaar. U beschikt altijd over een 'up to date' besteladvies.

Een EPOS programma verstrekt meer informatie dan een kasregister. Tal van gedetailleerde (afdrukbare) rapporten vergemakkelijken standaard administratieve taken. KasPlus bijvoorbeeld genereert automatisch de totalen voor Uw BTW aangifte. En de -eventueel via een kassabon af te drukken- kasstaat maakt in combinatie met het venster 'Kas opmaken' het controleren van de daadwerkelijk ontvangen inkomsten makkelijk.

Bij verkopen (op rekening) wordt automatisch een klanten administratie bijgehouden met overzichten van uitstaande betalingen en gedane aankopen. De aanwezige omzet rapporten, tonen de bruto omzet per verkocht artikel, eventueel gerangschikt naar artikel groep en afdeling. Deze groepen kunt u zelf indelen. U kunt dus zonder meer de brutowinst per artikelgroep, per kostenplaats, etc. zien, afhankelijk van de wijze waarop u uw artikelen categoriseert. Een derde groepsindeling kunt u benutten voor de locatie of de inkoop periode, wat deel-inventarisaties of het opzoeken van artikelen vergemakkelijkt. In de verkoop module bijvoorbeeld kunt u zo direct zien welke artikelen (van een bepaalde maat of van een bepaald merk) waar en in welk aantal op voorraad zijn.

ASPOS

Met ASPOS zult u ervaren wat ontzorging werkelijk betekent. ASPOS is een gecentraliseerde electronic point of sale (EPOS) oplossing. Dankzij het ASP concept staan er geen software en data meer in de winkels. Alle programmatuur, artikel- en klantgegevens, uw instellingen en historische data bevinden zich centraal, op een ultramodern, streng beveiligd serverpark. De techniek is vergelijkbaar met die van een grote webwinkel. Het serverpark wordt ondergebracht in een professioneel datacenter. In zo'n datacenter wordt ruimte gehuurd, ook wel de colocate genoemd, waarin uw serverpark wordt ingericht. De keuze voor het datacenter wordt door Valk Software in overleg met u gemaakt, rekening houdend met uw bestaande netwerken en wensen.

De centrale opstelling van webservers is zodanig dat ze altijd doordraaien, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit wordt mogelijk door het hele serverpark dubbel uit te voeren. Datacenters zijn veelal ingericht in bunkers en zijn fysiek zwaar beveiligd. Daarnaast wordt de beveiliging softwarematig gewaarborgd met gebruikerscodes, wachtwoorden en VPN-toegang, plus optioneel extra beveiliging op basis van het IP-nummer. Op deze manier zijn uw gegevens veilig opgeslagen en is uw beschikbaarheid gegarandeerd. Afhankelijk van de omvang van uw organisatie en het aantal te verwerken transacties per minuut, wordt er een opstelling geadviseerd. Valk Software biedt hierin ook de mogelijkheid om server capaciteit te delen met meerdere partijen.

De capaciteit van een serverpark is afhankelijk van de wensen en eisen. Uit een zogenaamde stresstest is gebleken dat, met een instap serverpark, de ASPOS software tot maar liefst 5000 klanten per minuut probleemloos kan afhandelen.

Zeg het voort!