De beste warme dranken automaten voor kantoorgebruik.

Machines worden steeds mooier en technisch beter. De allernieuwste automaten beschikken over een elektronische koppeling waarmee gecontroleerd kan worden hoe de voorraad is en of er storingen zijn. Het 'zetgedeelte' van de drankautomaat is in 40 jaar tijd nauwelijks gewijzigd. De aansturing is echter, dankzij moderne elektronica, sneller en veelzijdiger geworden. Deze techniek ontwikkelt zich erg snel.

De meeste leveranciers hanteren contracten voor meerdere jaren. De automaat kan gekocht, gehuurd of in bruikleen geplaatst worden. Dit hangt af van wensen, beschikbare budget en afspraken met de leverancier.

De focus bij het aangaan van een contract met een automatenaanbieder ligt op lage integrale kosten. De trend zet door om ervoor te zorgen dat contracten zo 'compleet' mogelijk zijn. De aanbieder voorziet in zogenaamde 'zorgeloze' contracten; hierbij wordt naast preventief en correctief onderhoud ook de geldafhandeling en het voorraadbeheer geregeld. Een trend in de automatencatering zijn de prestatiecontracten. Een stap verder gaan de contracten waarbij het risico helemaal bij de opdrachtnemer gelegd wordt.

Prestatiecontracten worden steeds vaker afgesloten. Doel is om optimaal gebruikt te maken van de kennis en ervaring van de dienstverlener.

Uitgelichte modellen voor klein, middel en groot kantoor.

Wanneer u behoefte heeft aan een koffiemachine op een klein kantoor of in een winkel kan de Saeco Office een goede uitkomst aan u bieden. Voor € 695,- exclusief btw kunt u uw medewerkers en/of klanten een goede kop koffie voorschotelen of heet water pakken voor een kopje thee. Dit model is klein en compact en kan op een tafel of bureau geplaatst worden.

Een mooi middenklasse model is de Passio Medium van Fortune. Deze machine is voor circa € 1500,- ex btw verkrijgbaar en geeft u een uitgebreide keus aan warme dranken. U kunt koffie, café crème, koffie verkeerd, espresso, dubbel espresso, cappuccino, latte macchiato en heet water uit de machine toveren. Andere combinaties zijn te maken als u bijvoorbeeld soep of thee prefereert. Met een uitgiftetijd van 5-9 seconden per kopje en een capaciteit van 240 kopjes per uur zullen er geen lange rijen bij de automaat staan en kan uw organisatie snel en efficiënt blijven doorwerken.

Een topklasse model dat voor uw organisatie interessant kan zijn is de warmedrankenautomaat Voce van Crane. Deze warmendrankenautomaat staat momenteel aan de top op het gebied van lage koffiedosering, energieverbruik, incupkwaliteit en onderhoudsgemak. De Voce is een volautomaat (incl. automatische bekeruitgifte) met grote capaciteit voor een divers aanbod van warme dranken. De automaat is te verkrijgen in de modellen instant, enkel freshbrew en dubbel freshbrew (verse koffie en verse thee). Behalve verschillende soorten koffie, espresso en cappuccino, serveert deze automaat ook (verse) thee, chocolademelk, wiener melange en soep. De koopprijs van dit model ligt (afhankelijk van het type) zo tussen de € 4499,- en € 5199,- exclusief btw.

De bovenstaande modellen zijn ook te huren bij de aanbieders. De huurprijzen zijn per klant verschillend en daarom kunnen wij u geen indicatie geven.

Tip

De meeste aanbieders van warmedrankenautomaten kunnen u een proefplaatsing aanbieden. U kunt dan gedurende een of twee weken de automaat testen en daarna besluiten of u tot koop of huur wilt doorgaan.

Zeg het voort!