Hoeveel kosten autovolgsystemen?

Een autovolgsysteem geeft u op ieder gewenst moment van de dag een actueel overzicht van de positie van uw auto. Via een ingebouwde GPS heeft u real-time inzicht waar uw voertuigen en medewerkers zich bevinden. U kunt op deze manier handig bijsturen indien dit nodig is, bijvoorbeeld wanneer er plotseling een spoedklus tussendoor komt. De positie van het voertuig wordt bepaald en op uw beeldscherm weergegeven via gedetailleerde grafische kaarten. Daarnaast kunt u met track en trace ook onder andere snelheid, stationair draaien, contact aan- uit en hard remmen bekijken. Autovolgsystemen zijn vandaag de dag bijna niet meer uit het bedrijfsleven weg te denken. De markt is groeiende en keer op keer worden traceer systemen uitgerust met nieuwe handige toepassingen voor nog betere oplossingen. Track & Trace betekent het traceren en registreren van alle bewegingen van personen, voertuigen en voorwerpen. Via uw computer of uw GSM kunt u al deze bewegingen volgen en kunt u te pas en te onpas rapporten opvragen. Hiermee bespaart u op kosten, kunt u snel schakelen en efficiënt werken.

Kosten bij particulier gebruik

Autovolgsystemen komen ik allerlei soorten en maten voor de particuliere gebruiken.

De kosten voor het klein particulier gebruik variëren van € 119.- tot € 399,-. In deze prijsklasse heeft u voornamelijk te maken met GPS dataloggers en Tracksticks. Daarmee heeft u geen live zicht op uw auto maar worden de resultaten teruggelezen via de Datalogger of Trackstick.

U kunt met een GPS datalogger en via de meegeleverde software op uw computer teruglezen waar uw auto is geweest. U hoeft de GPS datalogger niet op de sigaretten aansluiting aan te sluiten, maar kunt het systeem bijvoorbeeld onopvallend onder het dashboard wegwerken. Wel dient de GPS datalogger altijd 'zicht' te houden op de satellieten, welke niet geblokkeerd mag worden door metaal.

De Trackstick is een van de weinige gps dataloggers welke niet direct met zicht op de satellieten te hoeven worden geplaatst. U kunt deze in de bumper van uw auto plaatsen maar bijvoorbeeld ook onder de stoel of zelfs onder uw voertuig. Wanneer u de Trackstick vervolgens na gebruik op uw computer aansluit krijgt u een duidelijk overzicht van de afgelegde routes gerangschikt per tijd en datum. Deze posities zijn met de meegeleverde software als route te bekijken in Google Earth of in uw internetbrowser.

Wanneer u als particulier een uitgebreider systeem wenst kunt u een volgsysteem in de auto laten inbouwen. De prijzen hiervan variëren van € 499,- tot € 2495,-. Met deze inbouwsystemen kunt u live in realtime bekijken waar uw auto(s) zich bevinden.

Kosten bij zakelijk gebruik

De mogelijkheden bij het zakelijke gebruik zijn een stuk groter en daarom ook moeilijk in bedragen uit te drukken. Het meest gebruikte volgsysteem bij zakelijk gebruik is het ritregistratiesysteem. Hiermee wordt niet gekeken waar de auto zich daadwerkelijk heeft bevonden maar volgt het apparaat de gereden kilometers. Ritregistratiesystemen zijn al verkrijgbaar vanaf € 119,- of kunnen per maand gehuurd worden. De huurprijs van een all-in abonnement ligt tussen de € 11,95 en € 15,95 per maand.

Zeg het voort!