Kosten van horeca koffiemachines.

Koffiemachine

Gemiddeld drinken Nederlanders ongeveer drie kopjes koffie per dag. Dat doen we steeds vaker buiten de deur. Binnen de horeca worden ruim 486 miljoen traditionele kopjes koffie per jaar geconsumeerd. Een koffiemachine is daarom onmisbaar voor u en uw klanten.

De prijzen van een goede horeca koffiemachine starten bij € 6000,- exclusief btw. De kosten per kopje koffie liggen tussen de € 0,09 en € 0,11.

Koffiemachines zijn ook te huren. Bij de verhuur van de koffieautomaat is in veel gevallen enige vorm van onderhoud en service inbegrepen. Dit kan echter van leverancier tot leverancier sterk verschillen. De huurprijzen per maand liggen gemiddeld tussen de € 115,- en € 285,- per maand. Vaak is er voor een huur ook een borg vereist. De borghoogte is vaak een maandelijks huurbedrag.

Espressomachine

Op welke onderdelen moet u als horeca ondernemer vooral letten, wanneer u op zoek gaat naar een espressomachine horeca. Belangrijk voor de keuze van een espressomachine horeca zijn de volgende punten:

• de capaciteit van uw espressomachine
• half automatisch of volautomatisch
• kwaliteit van uw espressomachine
• de kwaliteit espresso die u wilt serveren

Espressomachines kunnen uiteraard gekocht en gehuurd worden. Wanneer u een halfautomatische machine wenst te kopen zijn er machines voor u beschikbaar tussen de € 1500,- en € 8500,-. Het verschil in prijs wordt vooral gemaakt door het aantal groepen op de Espressomachine. Wanneer u een volautomatische machine prefereert kunt u tussen de € 1500,- en € 21.000 investeren. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Indien u liever een Espressomachine huurt zijn er volledige machines inclusief installatie beschikbaar vanaf circa € 95,- per maand. In de hogere prijsklasse spendeert u circa € 289,- per maand. Ook bij de huur van Espressomachines is vaak een borg vooraf vereist.

De kosten per kopje zijn, afhankelijk van het type koffieautomaat, tussen de € 0,04 en € 0,10.

Cappucinomachine

De Italiaanse koffievariant cappuccino is oorspronkelijk afkomstig uit Wenen. Wenen wordt ook wel de koffiehoofdstad van Europa genoemd. Cappuccino bestaat uit 1/3de espresso, melk en melkschuim. Naar eigen smaak kun je eventueel cacaopoeder of kaneel over de kop cappuccino strooien.Cappuccino wordt van oudsher in traditionele koffielanden gezien als onderdeel van het ontbijt. Tegenwoordig drinken we cappuccino op elk gewenst moment van de dag. De naam cappuccino refereert naar de kleur van het habijt (pij) van kapucijner monniken. Deze monniken zelf verlenen hun naam weer aan de kappen (‘cappuccio’) van hun habijten. Cappuccino bestaat uit drie gelijke delen espresso, warme melk en schuim.

Een cappuccino of andere koffievarianten met melk kan zowel handmatig als automatisch gemaakt worden. Als het handmatig moet, is de cappucinomachine meestal voorzien van een stoompijpje. Wanneer er een pompsysteem aanwezig is, is het een kwestie van een druk op een knop.

Machines kunnen ook voorzien zijn van de mogelijkheid om direct cappuccino, cafe latte of latte macchiato te maken. Deze machines kunnen één of meerdere van deze koffiesoorten met één druk op de knop voor je maken, de zogenaamde one-touch systemen.

De prijzen van een goede cappuccinomachine variëren tussen de € 800,- en € 1900,-. De prijzen per kopje zijn over het algemeen € 0,08 duurder dan bij de overige systemen. Dit komt vanwege het hoge melkgebruik.

Zeg het voort!